Sosyal Medya

Güncel

Rusya’nın doğusunda vize kalktı

Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye ile birlikte 18 ülkenin vatandaşlarının Rusya’nın uzak doğu bölgesine vizesiz seyahat edebilmesine olanak tanıyan kararnameyi imzaladı. İş adamları ve turistlerin bu bölgede geleneksel vize prosedürlerinden muaf tutulacakları belirtildi. Ancak Vladivostok limanının bulunduğu bölgenin konumu, ‘Bu nasıl jest’ değerlendirmelerini beraberinde getirdi.



Rusya BaÅŸbakanı Dimitriy Medvedev, Türkiye ile birlikte 18 ülkenin vatandaÅŸlarının Rusya’nın uzak doÄŸu bölgesine vizesiz seyahat edebilmesine olanak tanıyan kararnameyi imzaladı. Rus hükümetinden yapılan açıklamada, söz konusu ülkelerin vatandaÅŸları artık Rusya’nın uzak doÄŸu bölgesinde öncelikli rejimden faydalanabilecekler, iÅŸ adamları ve turistler artık bu bölgede Rusya’nın geleneksel vize prosedürlerinden muaf olacaklar.
 
Aralarında Türkiye’nin de bulunduÄŸu ülkelerin vatandaÅŸları bundan sonra internette oluÅŸturulan site üzerinden gereken bilgileri girerek söz konusu bölgede yer alan Vladivostok limanından vizesiz giriÅŸ yapabilecekler. Türkiye dışında Cezayir, Bahreyn, Brunei, Hindistan, Ä°ran, Katar, Çin, Kuzey Kore, Kuveyt, Fas, Meksika, BAE, Umman, Suudi Arabistan, Singapur, Tunus ve Japonya vatandaÅŸları Rusya’nın uzak doÄŸu bölgesine vizesiz giriÅŸ yapabilecek diÄŸer ülkeler arasında yer alıyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.